Artikler

certificeret brugt bil stadig en risiko for køb

Med prisen på en ny bil at få højere og højere vælge hvert år mange købere at købe brugte biler i stedet. Prisen på en ny bil kan nemt lige et års løn for mange mennesker, så købe en brugt bil giver mening. Men der er risici forbundet med at købe en præ-ejede køretøjer. Hvad hvis er defekt? Hvad hvis det er en citron lov opkøb? En gang skal altid være en smule mistænksom over for et brugt køretøj. Efter alt, hvis det er en stor købe, så hvorfor den oprindelige ejer vælger at skille sig af med det?

Du kan løse nogle af disse spørgsmål, samt at konkurrere med volumen forhandlere af brugte biler såsom Carmax, har de store bilfabrikanter indført begrebet en “certificeret brugt bil.” Disse biler er kontrolleret for problemer, repareres om nødvendigt, og udbydes til salg med en garanti, der er bedre end den typisk tilbydes med salg af brugte biler. Til gengæld for denne ekstra ro i sindet, køberen betaler en højere pris end han eller hun ellers kan.

Dette program er godt for forhandlere, der finde bilerne lettere at sælge, og for de producenter, der får et gebyr fra forhandlere til gengæld bekræfter køretøjerne. Problem for forbrugeren er biler bliver solgt som certificerede brugte biler, der ikke kan virkelig være certificeret. Hvad værre er, nogle af disse biler har problemer, der er så alvorlige, at de eventuelt skulle sælges på alle.

Nogle stater har stive love, der forhindrer biler med visse typer af skader, såsom brand, oversvømmelse eller en alvorlig ulykke sælges inden for denne stat under nogen omstændigheder. Og alligevel er der rapporter om sådanne køretøjer har været transporteret til nabostater, hvor deres titler kan være “hvidvaskes.” Nogle af disse biler er derefter blevet solgt som certificerede brugte biler.

Der er flere retssager i Californien over salg af sådanne biler, og problemet vil fortsat eksistere så længe der findes ingen national standard med hensyn til salg af brugte biler. Betyder det, at købere skal styre fri af certificerede brugte biler? Naturligvis ikke. Hvad det betyder er, at købere bør udvise forsigtighed, når de handler for et brugt køretøj, uanset om det er godkendt eller ej. Og det er bare almindelig sund fornuft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.